It Takes Two | Oyun İncelemesi

Not: Spoiler (oyun hakkında detaylı bilgi) içermez. Oynadığım en ama en iyi oyunlardan. O kadar heyecanla hazırlıyorum ki şu an yazımı, size anlatamam. It Takes Two ismi Türkçeye "İki Kişi Gerek" olarak çevrilebilir. Oyun tek kişi oynamak için uygun değil; iki kişi, hatta tam olarak sevgiliyle, eşle oynanacak bir oyun olarak tasarlanmış. Ama kesinlikle bir arkadaşınızla da oynamaktan çok büyük bir zevk alacağınıza eminim.

 


Oyun Hakkında Genel Bilgiler

It Takes Two, Hazelight Studious tarafından geliştirilen, 2021'in mart ayında piyasaya sürülen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan aksiyon-macera tarzında bir oyun. Eşsiz bir anlatım tarzı ve işbirlikçi oyun deneyimi sunuyor Hazeligh'ın kurucusu Josef Fares. Oyunu toplamda 22 saatte bitirdik arkadaşımla. Fiyatı Steam üzerinde 400TL. Fakat EA Play'e abone olursanız (aylık 110tl civarı) It Takes Two'ya erişebilirsiniz. Ayrıca arkadaşınız ile oynayacaksanız tek bir kişinin alması yetiyor. Sahip olmayan kişi It Takes Two Friend's Pass uygulamasını indirmesi yeterli olacaktır. Oyunun resmi sitesine şuradan gidebilirsiniz: It Takes Two


Oyunun fragmanı:


Hikaye
⭐⭐⭐⭐⭐


Bu oyun aslında sevgililerin geleceğe yönelik ve evli olanların ilişkilerinin iyi yürümesini sağlaması, aksi taktirde olacak/olan çocuklarını kötü bir şekilde nasıl etkileyebileceğine dair inanılmaz iyi bir hikaye sunuyor. It Takes Two, birbirlerine olan tutkularını kaybeden evli çift Cody ve May'in genç kızları olan Rose'un nasıl psikolojik olarak etkilendiğini bir film gibi izlerken çiftinde başından geçen maceralarına ortak oluyoruz. Boşanmak üzere olan Cody ve May'in karşısına çok ilginç bir karaktere sahip olan Aşk Kitabı isimli bir kitap çıkar. Düşman mı yoksa dost mu olduğu başlarda anlaşılmayan bu karakter, Cody ve May'in başını sürekli belaya sokarken, aralarındaki ilişkiyi toparlamaya yardımcı olmaya çalışır.



Hikaye hafif bir üslupla ve zaman zaman mizahi bir tarzda anlatılıyor, ancak temelinde daha derin ve duygusaldır. Karakterlerin etkileşimleri, diyalogları ve animasyonları oyunu büyüleyici kılıyor. Yani oyunu oynarken kendimizi aslında bir filmin içinde buluyoruz.



Oynanış
🌟🌟🌟🌟🌟

Oyun yalnızca iki kişi oynayabilecek şekilde tasarlanmıştır. Boşanmanın eşiğinde olan çift az önce bahsettiğim kitap yüzünden birden kendilerini oyuncak bebeğe dönmüş şekilde bulurlar. Gerçek hallerine dönebilmek için fantastik bir dünyada gezinmek durumunda ve ikisi bir olup bu dünyalarda karşılarına çıkan zorlukları aşmaları gerekmektedir. Yani arkadaşınızla beraber işbirliği yaparak bulmacaları çözmek, zorlu canavarları yenmek durumundasınız. Oyun mekaniği sürekli değişiyor. Karakterlere verilen beceriler sürekli değişiyor. 



Grafik
⭐⭐⭐⭐⭐

Oyun 9 ana bölümden oluşuyor. Evin içinde başlayan macera, bahçelere, deniz kenarlarına, karlı haritalara ve daha birçok çeşitli büyüleyici ortamlarda geçiyor. Hayal gücünün sınırlarını aşan mekanlar renkli ve insanı masal diyarlarına götürecek kadar güzel tasarlanmış. 


Müzik

⭐⭐⭐⭐⭐

Hikayesi, oynanışı, grafikleri gibi müzik de 5/5'lik. Oyun akışına göre değişen sakin ya da heyecanlı müzikler zaman zaman  şaşırtıcı derecede romantik ya da oynayış temposunu arttıracak kadar dinamik oluyor.


Genel olarak acayip beğendiğim bir oyundu. Eğer bir gamer'sanız kendinize bir an önce arkadaş bulun ve bu oyunu hemen oynayın. Her kuruşunu hak eden, inanılmaz bir emek harcanmış, hatta oynadığım oyunlar arasında ilk üçe girer dediğim bir oyun oldu.


***

IG: @kayipfisilti

Tüm oyun önerilerimi & incelemelerimi görün

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sağlık & Fitness Rutinim

Kar - Kısa Öykü | Kelime Oyunu 77

Dim Mağarası